e-TWİNNİNG OKULU TOPLANTISI

e-TWİNNİNG OKULU TOPLANTISI

Okulumuzda eTwinning Okulu Toplantısı düzenlendi ve bazı kararlar alındı.

19.01.2023 159

KUMRU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

e-TWİNNİNG OKULU TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı Yeri: Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve saati: 05/09/2022 11:00

 

 

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Açılış ve Yoklama
  2. e-Twinning Okulu Daveti
  3. e-safety Çalışmaları
  4. Kapanış

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Okul Müdürü Yakup GÖK tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı
  2. Okul Müdür Başyardımcısı Özcan KASIMOĞLU; okulda Meslek Dersi Öğretmeni Naime ÇAKIR, Coğrafya Öğretmeni Ömer YAĞIŞAN ve Edebiyat Öğretmeni Nilüfer AKDOĞAN  tarafından yürütülen e-Twinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve kalite etiketi ile ödüllendirilmesi sonucunda "e-Twinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti. Ayrıca okulumuzun e- Güvenlikle ilgili genel durum değerlendirilmesi yapılarak okul müdürü tarafından güçlü ve zayıf yönleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Meslek Dersi Öğretmeni Naime ÇAKIR işbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü Yakup GÖK e-Twinning portalına üye olmanın okulun e-Twinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

 

         Coğrafya Öğretmeni Ömer YAĞIŞAN tarafından e-Güvenlik ile ilgili hususlar hakkında bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okul politikası oluşturulmasını faydalı olacağını belirtti.

 

        Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları ve öğretmenlerin fikirleri alınarak "e-Güvenlik Okul Politikası ve Kuralları" oluşturuldu.

 

         Edebiyat Öğretmeni Ayşen ALIÇ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değinildi. Ayrıca okul içinde çocukların fotoğraflarının çekilmesinde, paylaşımlarımız konusunda hassas davranılması gerektiğini ifade etti.

 

        Biyoloji Öğretmeni Canan YAVUZ e-safetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğunu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının artı puan getireceğini ifade etti.

 

        İngilizce Öğretmeni Cansu KİLİM güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına etkinliklerde zaman zaman yer verdiğini, programa entegre ettiğini belirtti.

 

        Okul Müdürü Yakup GÖK' ün iyi dilekleriyle toplantı sona ermiştir.

 

 

ALINAN KARARLAR

  1. Güvenli internet kullanımı ile ilgili uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kullanılmasına,
  2. Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/ video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına ve velilerden gerekli izin belgelerinin alınmasına,
  3. e-Twinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,
  4. Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,
  5. Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,
  6. e-Güvenlik konularına müfredatla, programla ilişkilendirerek etkinliklerde yer verilmesine,
  7. e-Safetylabel.eu adresinden bütün öğretmenlerin üye olması ve form, içeriklerinin aktif kullanılmasına,
  8. e-safety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine,
  9. Etiketin altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilmesine karar verildi.